Суд ЄС скасував санкції проти доньки Каддафі

Вівторок, 28 березня 2017, 15:39

Суд Європейського Союзу скасував обмежувальні заходи, введені проти Аіши Каддафі, єдиної дочки колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, у 2014 і 2015 роках.

Про це йдеться в рішенні суду.

У 2011 році Рада ЄС прийняла обмежувальні заходи у зв'язку з ситуацією в Лівії і Аіша Каддафі була серед осіб, включених до санкційного списку.

У 2014 році Рада прийняла рішення про внесення змін і правил, які не застосовувалися до дочки Каддафі. Тому її ім'я було збережено у списку осіб, які підпадають під обмежувальні заходи.

До 2015 року підставою для її включення у санкційний список був аргумент, що вона "дочка Муаммара Каддафі. Має тісний зв'язок з режимом".

Дочка Каддафі оскаржила її подальше включення в список. Вона стверджувала, серед іншого, що немає чіткої і конкретної інформації, чому вона потрапила під обмежувальні заходи.

Суд постановив, що рішення, прийняте в червні 2014 року, про збереження Аіши Каддафі в списку санкцій, повинно бути скасовано.

Суд зазначив, що навіть якщо прийняти твердження Ради про те, що прихильники поваленого режиму Каддафі продовжують відігравати важливу роль у нинішній ситуації в Лівії і були залучені до нападу на цивільних осіб, то немає ніяких доказів ролі Аіши Каддафі у цих подіях.

Суд також вирішив, що Рада ЄС має компенсувати всі судові витрати.

З рішення суду також стало відомо, що дочка Каддафі в 2012 році переїхала з Алжиру, де їй надали притулок після смерті батька, в Оман і зараз проживає в місті Маскат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.