Макрон впевнений, що зможе сформувати парламентську більшість

Вівторок, 28 березня 2017, 18:46

Незалежний кандидат в президенти Франції центрист Еммануель Макрон впевнений у тому, що зможе сформувати парламентську більшість.

Про це повідомляє Reuters.

"Еммануель Макрон заявив у вівторок, що він сподівається, що зможе сформувати парламентську більшість на парламентських виборах, які мають відбутися у червні після того, після свої перемоги на виборах президента у травні цього року", – йдеться у повідомленні агенції.

Агенція відзначає, що Макрон, який є фаворитом у президентських перегонах, позиціонує себе як незалежний кандидат, і не має за собою потужної політичної сили, яка могла б його підтримати.

Проте в його команди вже заявили, що Макрон планує висувати представників свого громадського руху "Вперед!" на парламентських виборах, і що він розраховує залучити кар'єрних політиків з інших партій.

"Макрон заявив на прес-конференції, що він очікує від французьких виборців "послідовності" і додав, що "цей (новий – ред..) уряд буде спиратися на парламентську більшість", – відзначає Reuters.

Раніше повідомлялося, що незалежний кандидат на виборах президента Франції Еммануель Макрон виграє перший тур виборів, який відбудеться 23 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.