Німеччина критикує закон про е-декларування для антикорупційних активістів

Середа, 29 березня 2017, 08:27

Підписаний 27 березня закон, який зобов'язує представників громадянського суспільства, що борються з корупцією, заповнювати електронні декларації, є кроком у неправильному напрямку.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Німеччини.

У відомстві нагадали, що реформи, запроваджені українським урядом, зокрема щодо електронного декларування активів, отримали визнання міжнародної спільноти і суспільства в Україні.

"Однак зараз підзвітність органів державної влади відходить на задній план. Створюється враження, що всупереч офіційній антикорупційній політиці заходи мають вживатися проти тих, хто ставить собі за мету боротьбу з корупцією", - заявили в МЗС Німеччини.

"Неспроможність громадянського суспільства бути залученим у боротьбу з корупцією не в інтересах України. Ми сподіваємося на перегляд закону у найближчому майбутньому" - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

В понеділок на зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що законопроект повинен бути підписаний через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Проте президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.