Посли G7 висловили стурбованість через закон про е-декларування для ГО

Середа, 29 березня 2017, 09:49

Посли країн, що входять до Групи семи (G7) в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком виловили занепокоєність з приводу нового закону, який передбачає електронне декларування громадських організацій, що займаються боротьбою з корупцією.

Про це йдеться у заяві послів за результатами зустрічі, оприлюдненій посольством Італії у вівторок.

"Посли обговорили з президентом Порошенком ряд останніх питань, які викликають заклопотаність, … зокрема, таке питання, як поширення електронного декларування активів на представників громадянського суспільства" - йдеться у заяві.

Зазначається, що посли позитивно сприйняли обіцянку президента скликати робочу групу, яка включатиме представників громадянського суспільства, щоб переглянути нещодавні законодавчі поправки.

"Посли наголосили на потребі України в інституціональній стабільності, що є передумовою для подальшого реформування" - йдеться у заяві.

Варто зазначити, що у повідомленні прес-служби президента за результатами зустрічі з послами не згадано про питання, які викликали заклопотаність дипломатів G7.

Нагадаємо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

В понеділок на зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що законопроект повинен бути підписаний через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Проте президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.