Німеччина знайшла альтернативу базі Інджирлік в Туреччині

Середа, 29 березня 2017, 11:32

Уряд Німеччини на тлі загострення відносин з Туреччиною розпочав пошук альтернативи військово-повітряній базі Інджирлік, на якій розміщений контингент Бундесверу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"З військової точки зору придатними є військові бази в Йорданії, Кувейті і на Кіпрі", – так відповіли в німецькому уряді на запит депутатів бундестагу від Лівої партії.

"Представники бундесверу відвідали три військових об'єкта в Йорданії і Кувейті, а також бази Акротірі і Пафос на Кіпрі", – уточнюється в документі.

Втім, за інформацією уряду, Німеччина наразі ще не проводила переговори з цими країнами переговорів про використання баз Бундесвером.

Видання відзначає, що в зв'язку з новим загостренням відносин між Туреччиною і Німеччиною, після заборони турецьким політикам проводити в Німеччині передвиборну агітацію низка депутатів Бундестагу від правлячої коаліції, закликали вивести контингент Бундесверу з турецької бази в Інджирлику.

Як відомо, на базі Інджирлік на сході Туреччини розміщені близько 270 солдатів і офіцерів бундесверу, а також кілька літаків-розвідників "Торнадо", які підтримують міжнародну коаліцію на чолі з США в боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.