У Туреччині затримали одного з вербувальників ІДІЛ

Середа, 29 березня 2017, 12:17

Сили безпеки Туреччини затримали сирійця Сафвана Гахвати, одного з ватажків ІДІЛ, який був також вербувальником до лав терористичної організації бойовиків з Європи.

Про це повідомляє Anadolu.

Повідомляється про те, що Гахвати був затриманий в районі Саричам турецькій провінції Адана.

"Поліцейські зупинили автобус, в якому Гахвати разом з дружиною їхав з міста Тарсуса до Стамбула, звідки, імовірно, планував потрапити в Європу", – йдеться у повідомленні агенції.

Поліція допитала терориста, потім суд ухвалив рішення про його арешт. Дружину Гахвати депортували з Туреччини.

Агенція відзначає, що під час затримання у затриманого були вилучені цифрові носії з фотографіями, на яких терорист тримає в руках зброю і гроші.

"Знімки зроблені в різний час і в різних місцях. На одному з них Гахваты в масці прикладає ніж до горла іншої людини. Крім того, на фото на пальці затриманого чітко видно кільце, яке ватажки ІДІЛ використовують замість "печатки", – додає Andolu.

Слідчі припускають, що затриманий сирієць займався підготовкою бойовиків з Європи, навчав їх поводженню зі зброєю та вибухівкою.

Агенція нагадує, що 10 лютого цього року в Адані були затримані і заарештовані ще два ватажка ІДІЛ виходець з Лівану, громадянин Данії Махамад Лаван і громадянин Швеції, виходець з Іраку Тефік Салех.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.