ЄС шкодує про Brexit, але готовий до початку переговорів

Середа, 29 березня 2017, 15:14

Європейська рада отримала листа від прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей з повідомленням про намір Сполученого Королівства залишити Європейський Союз і заявила про готовність ЄС почати переговори.

Про це йдеться в офіційній заяві Європейської ради, оприлюдненій на сайті установи.

"Ми жалкуємо про те, що Велика Британія залишає Європейський Союз, але ми готові до процесу, який має розпочатися", – йдеться у документі.

У Єврораді відзначили, що першим кроком для Європейського Союзу стане схвалення головних засад переговорів Радою ЄС. Ці засади стануть основою для спільної позиції і принципів, у контексті яких ЄС в особі Європейської комісії буде вести переговори з Сполученим Королівством.

У документі наголошується, що ЄС під час переговорів буде діяти так… аби в першу чергу звести до мінімуму невизначеність, викликану рішенням Британії для громадян, бізнесу і держав-членів.

"Ми будемо підходити конструктивно до цих переговорів і прагнути дійти згоди. В майбутньому ми сподіваємося, що Сполучене Королівство залишиться нашим близьким партнером", – резюмується у повідомленні Європейської ради.

Раніше повідомлялося, що президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах листа про бажання Британії вийти з ЄС, що означає офіційний початок процедури Brexit. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.