У німецькому місті Гаггенау скасували виступ міністра юстиції Туреччини

П'ятниця, 3 березня 2017, 07:56

Влада міста Гаггенау у федеральній землі Баден-Вюртемберг скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми виходимо з того, що ситуація може стати надто небезпечною", - пояснив бургомістр Гаггенау Міхаель Пфайфер.

Він запевнив, що рішення місцевої влади не є політичним і продиктоване тим, що місце проведення заходу має занадто малі розміри з огляду на інтерес людей до виступу міністра.

На знак протесту проти цього рішення Бекір Боздаг скасував зустріч з німецьким міністром юстиції Гайко Маасом, яка мала відбутися після його виступу. Перебуваючи в Страсбурзі, він зазначив, що одразу повернеться до Туреччини, а не поїде до Німеччини.

Нагадаємо, Німеччиною прокотилася хвиля обурення через плани міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага виступити на з'їзді Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD) в місті Хаггенау. Очікувалося, що міністр мав закликати учасників заходу підтримати на майбутньому референдумі реформу конституції, що перетворить Туреччину на президентську республіку. Близько 1,4 мільйонів турків, що проживають в Німеччині, мають право проголосувати на референдумі, що відбудеться в квітні.

Запланований візит Боздага до Німеччини збігався в часі з посиленням напруженості у відносинах між Берліном та Анкарою через рішення суду в Стамбулі ув'язнити журналіста Деніза Юджеля, який працював для видання Die Welt. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: