Туреччина звинуватила Німеччину в "подвійних стандартах"

П'ятниця, 3 березня 2017, 12:26

Туреччина звинуватила Німеччину у подвійних стандартах після того, як було скасовано захід, на якому міністр юстиції Туреччини мав виступити перед прихильниками президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що скасування зустрічі турецького міністра з турецькою громадою в Німеччині є ще одним прикладом "систематичного впровадження у Німеччині держави в державі".

"Цей крок Німеччини є проти демократії, права на збори й свободи вираження", - сказав Чавушоглу, додавши, що скасування зустрічі Боздага є чистим прикладом "подвійних стандартів Німеччини та західного світу".

Нагадаємо, влада міста Гаггенау у федеральній землі Баден-Вюртемберг скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Влада міста мотивувала скасування заходу тим, що місце проведення має занадто малі розміри з огляду на інтерес людей до виступу міністра.

Очікувалося, що міністр мав закликати учасників заходу підтримати на майбутньому референдумі реформу конституції, що перетворить Туреччину на президентську республіку.

Після цього посол Німеччини в Анкарі Мартін Ердманн був викликаний в МЗС Туреччини у зв'язку з рішенням німецької влади про скасування заходу за участю міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.