Boeing подав до суду на Данію після програшу тендера на винищувачі

П'ятниця, 3 березня 2017, 14:32

Компанія Boeing подала позов проти Данії, через те, що Міністерство оборони країни не надало доступ до документів, за якими відомство обрав переможця в тендері на постачання винищувачів.

Про це повідомляє The Local.

"Boeing подав позов проти Міністерства оборони, тому що воно не відповіло на запит про надання доступу до документів, які є основою для оцінки в конкурсі на винищувачі", - йдеться у заяві американського концерну.

Уряд Данії оголосив у червні минулого року, що обрав винищувачі F-35s виробництва американської компанії Lockheed Martin в рамках угоди, яка оцінюється у 2,7 млн євро.

Данці також розглядали можливість купівлі літаків F/A-18E/F Super Hornet, які виробляє Boeing, і європейських винищувачів Eurofighter Typhoon. Данія хоче замінити свій флот застарілих американських винищувачів F-16.

Boeing, однак, не погодився з вибором уряду Данії, звинувативши його в тому, що рішення приймалося на основі неправильної інформації.

У вересні минулого року Boeing подав запит у Міністерство оборони Данії з проханням надати доступ до документів, що використовуються в процесі оцінки закупівель.

"Ми вважаємо, що оцінка конкурентів міністерством в корені хибна, і оцінка вартості і можливостей літаків F/A-18E/F Super Hornet була зроблена неправильно", - сказав тоді віце-президент компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.