Депутати парламенту Сербії зірвали промову Могеріні

П'ятниця, 3 березня 2017, 17:58

Промова високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні у сербському парламенті була зірвана опозиційними депутатами.

Про це повідомляє N1.

"Могеріні у своїй промові говорила про європейську інтеграцію під вигуки депутатів: "Сербія, Росія, не потребують ЄС!!!", що переривали виступ", – йдеться у повідомленні.

Під час виступу Могеріні депутати тримали плакати з написами: "Сербія не вірить Брюсселю!" сербською та англійською мовами.

Як відзначає видання Tanjug, лідер сербських радикалів Воїслав Шешель заявив про успішну акцію депутатів Сербської радикальної партії у парламенті під час виступу Могеріні, яка, на його думку, стала чітким сигналом для ЄС, що сербські радикали не хочуть до Євросоюзу, а прагнуть інтеграції з Росією.

Відзначимо також, що прем'єр країни Александар Вучіч офіційно вибачився перед Могеріні за поведінку сербських радикалів у парламенті.

Про це повідомила прес-служба уряду.

"Сьогодні в сербському парламенті депутати не були гостинні до пані Могеріні і мені щиро жаль з цього приводу", - відзначив глава сербського уряду, який, зокрема, наголосив на тому, що ЄС для Сербії залишається пріоритетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.