У Туреччині 38 осіб можуть отримати 2 988 довічних термінів за переворот

П'ятниця, 3 березня 2017, 19:20

У Туреччині вимагають 2 988 довічних термінів для 38 осіб, членів організації "Мир у народній раді", які є серед 221 підозрюваного організатора перевороту на чолі з проповідником Фетхуллахом Гюленом.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Спільний обвинувачуваний висновок, наданий 3 березня до суду в Анкарі щодо спроби перевороту 2016 року виявив 38-членів організації "Мир у народній раді", які є серед 221 передбачуваного організатора путчу на чолі з Фетхуллахом Гюленом", - повідомляє видання.

Обвинувальний висновок вимагає 2 988 довічних термінів для 38 осіб, що є найвищим вироком, який коли-небудь вимагали в турецькій історії.

За даними видання, у понад 2 тисячах сторінок обвинувального висновку йдеться про 38 солдатів, які є засновниками організації "Мир у народній Раді". Ця назва вперше прозвучала у ніч перевороту, коли заява організаторів вийшла в ефір на державному TRT.

Підозрюваних  членів організації звинувачують у "спробі усунути турецький парламент шляхом застосування сили і насильства", у "спробі усунути турецький уряд із застосуванням сили та насильства", в "управлінні озброєною організацією", у "спробі вбивства президента", у "вбивстві 250 громадян", у "пораненні 2 735 громадян" та "обмеженні свободи чиновників".

Як відомо, невдала спроба перевороту в Туреччині відбулася в ніч на 16 липня. Тоді загинуло більше 200 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.