Суд Гаваїв наклав безстрокову заборону на міграційний указ Трампа

Четвер, 30 березня 2017, 09:52

Федеральний суд штату Гаваї ухвалив рішення продовжити дію тимчасової судової заборони на міграційний указ Трампа на невизначений термін, до ухвалення остаточного судового рішення щодо указу.

Про це повідомляє USAToday.

"Окружний суддя США Деррік Уотсон вперше оголосив про рішення призупинити указ Трампа 15 березня. Останнє рішення продовжує дію заборони, яка була призначена терміном на два тижні", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, Уотсон почув аргументи адвокатів генерального прокурора Гаваїв і Міністерства юстиції та ухвалив рішення про продовження терміну дії заборони до остаточного судового рішення.

"Наступним кроком адміністрації Трампа стане звернення до 9-го американського окружного апеляційного суду в Сан-Франциско, який раніше виніс рішення щодо заборони (першого. – Ред.) міграційного указу Трампа", – йдеться у повідомленні.

Суд обґрунтовує своє рішення тим, що політика Трампа носить дискримінаційний характер по відношенню до мусульман і шкодить економіці держави,

Видання відзначає, що протягом березня інші суди США видали різні постанови про переглянутий міграційний указ Трампа.

"Розділення в судах в першу чергу гарантує, що справа дійде аж до Верховного суду, який залишається у неповному складі після смерті судді Антоніна Скаліа", – відзначає USAToday.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 6 березня, підписав новий закон про тимчасову заборону на в’їзд до країни громадян низки мусульманських країн.

Згодом новий міграційний указ Трампа зіткнувся зі спротивом з боку кількох штатів. Кілька штатів США, а саме Вашингтон, Орегон, Міннесота і Меріленд, планують разом подати позов на новий міграційний указ Дональда Трампа.

Як відомо, перший міграційний указ Трампа був призупинений Федеральним судом в Сіетлі (штат Вашингтон). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.