Більшість шотландців згодні з планом Мей на переговори з ЄС – опитування

Четвер, 30 березня 2017, 17:41

Шотландські виборці мають багато в чому схожі очікування з виборцями в інших частинах Великої Британії щодо майбутніх переговорів про вихід з Європейського союзу.

Про це свідчать дані опитування британського Національного центру соціальних досліджень.

Шотландці майже одноголосно виступають за збереження вільної торгівлі з ЄС після Brexit, але вони менш зацікавлені в збереженні свободи пересування.

У цьому їхні погляди схожі на решту британських виборців і на позицію уряду Британії, але не збігаються з позицією шотландського уряду, який виступає за свободу пересування.

93% шотландців висловлюються за збереження вільної торгівлі з ЄС, що трохи вище, ніж середній показник у 88% по всій Британії.

64% шотландських виборців хочуть, щоб іммігранти з ЄС розглядалися так само, як іммігранти з країни, які не входять до спільноти. Загалом по країні таку думку підтримують 68% британців.

72% шотландських вважають, що британці, які хочуть переїхати в країни ЄС, повинні пройти через ті ж процедури, що і мігранти не з країни ЄС.

Однак, з інших питань виборці у Шотландії хочуть зберегти існуючі зв'язки з ЄС.

Три чверті (75%) стверджують, що британські компанії мобільного зв'язку повинні дотримуватися правил ЄС, які обмежують вартість дзвінків під час перебування за кордоном.

Крім того, 75% з шотландців хочуть, щоб Британія і надалі дотримувалася правил ЄС щодо якості води на пляжах. Менше ніж третина (31%) людей в Шотландії вважають, що фермери більше не повинні дотримуватися правил ЄС щодо використання пестицидів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: