У Сенаті США почалися слухання щодо втручання РФ у президентські вибори

Четвер, 30 березня 2017, 19:06

У комітеті з розвідки Сенату США почалися перші публічні слухання щодо ймовірного втручання Росії у президентську кампанію.

Про це повідомляє ВВС.

Представник комітету демократ Марк Уорнер у своїй вступній заяві сказав, що "Росія прагне захопити наш демократичний процес", використовуючи кампанію з дезінформації у соціальних мережах, яку він назвав "російською пропагандою на стероїдах".

Він зазначив, що на слуханнях у четвер буде розглянуто, чи могла Росія використовувати технології, щоб поширювати дезінформацію в США, в тому числі можливу генерацією фейкових новин для виборців у ключових штатах, таких як Вісконсін, Мічиган і Пенсільванія.

Уорнер підкреслив, що викрадена хакерами інформація була поширена через веб-сайти, такі як WikiLeaks, "у на диво вдалий час, щоб завдати максимальної шкоди одному кандидату - Гілларі Клінтон".

"Вони зробили це з безпрецедентним рівнем складності", - сказав він.

Раніше Уорнер повідомив, що у комітету є 20 свідків, яких вони планують допитати та вже визначилися з датами інтерв'ю для п'яти осіб.

Керівники комітету заявили, що вони раді, що зять президента США Дональда Трампа - Джаред Кушнер та екс-голова кампанії Пол Манафорт, погодилися давати свідчення, але ще не вирішено, коли це відбудеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.