США заявляють, що відставка Асада вже не пріоритет для врегулювання в Сирії

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:22

США визнали, що більше не спрямовані на повалення режиму Башара Аль-Асада, оскільки шукають нові стратегії для припинення , громадянської війни в Сирії.

Про це пише AFP.

У Нью-Йорку посол США в Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі засудила Асада і звинуватила його в порушенні прав людини проти власного народу.

Проте, за її словами, Вашингтон буде орієнтуватися на співробітництво з Туреччиною та Росією у прагнення до політичного врегулювання конфлікту, а не зосереджуватися на поваленні Асада.

"І коли ми дивимося на ситуацію, йдеться про зміну пріоритетів і наш пріоритет – не зосереджуватися на тому, аби викинути Асада", – наголосила вона.

"Я думаю, що... у довгостроковій перспективі долю президента Асада буде вирішувати сирійський народ", - в свою чергу відзначив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Раніше США при підтримці ООН просували план мирного врегулювання, за який у Сирії відсувався від влади режим Асада і формувався уряд "перехідного періоду".

Тіллерсон висловив свою позицію на наступний день після того, як Туреччина оголосила про закінчення військової операції "Щит Євфрату" на півночі Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.