Євродепутати закликали ЄК не допустити будівництва "Північного потоку-2"

П'ятниця, 31 березня 2017, 13:36

Група депутатів Європарламенту звернулася до керівництва Європейської ради та Європейської комісії з закликом не допустити будівництва газогону "Північний потік-2".

Про це йдеться у відповідному листі євродепутатів, який "Європейська правда" отримала за сприяння експертного центру DiXi Group.

Під листом, який можна переглянути на сайті Європравди, підписалися понад 60 представників різних країни ЄС у Європарламенті.

"Ми депутати Європейського парламенту, висловлюємо свій рішучий протест "Північному потоку-2" і закликаємо Європейську раду та Європейську комісію зробити все для того, аби цей надзвичайно ризикований проект не розвивався", – йдеться у листі.

Депутати Європарламенту висловлюють своє тверде переконання у тому, що проект "Північний потік-2" матиме негативні наслідки для європейської безпеки та політики щодо клімату…

Окрім того, як наголошують євродепутати, будівництво "Північного потоку-2" збільшить залежність Європи від Росії, дозволить тій оминати Україну, а також низку європейських країн і "невиправдано продовжить термін постачання газу до Європи".

"Понад те, будівництво "Північного потоку-2" забезпечить нову дипломатичну зброю для Росії, тоді як цього ЄС може уникнути", – наголошують підписанти.

Євродепутати наполягають на тому, що ЄС повинен зайняти спільну позицію проти "Північного потоку-2".

"Ми очікуємо від Європейської ради та від Європейської комісії практичних швидких дій щодо рішучого заперечення будівництва "Північного потоку-2", – резюмують автори звернення.

Раніше повідомлялося, що ЄС запропонував провести переговори з Росією від імені держав-членів щодо газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомило данське видання Politiken з посиланням на лист Єврокомісії данському уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.