Поліція Борисполя отримала від Консультативної місії ЄС обладнання на 1 млн грн

Фото
П'ятниця, 31 березня 2017, 14:15

Консультативна місія ЄС передала обладнання вартістю понад 1 мільйон гривень слідчим Бориспільського відділу поліції.

Про це повідомляє прес-служба Консультативної місії ЄС.

За інформацією прес-служби КМЄС, Національна поліція України (НПУ) та Консультативна місія ЄС (КМЄС) оголосили про пілотний проект з кримінальних розслідувань на базі Бориспільського відділу поліції, що покликаний спростити роботу поліції та підвищити ефективність розкриття злочинів.

"На практиці цей проект означатиме об’єднання функцій оперативників та слідчих під єдине підпорядкування. Такий підхід успішно випробуваний в країнах ЄС, зокрема в Чеській Республіці, Литві, Польщі та Румунії", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що експерти КМЄС вже почали спостерігати за перебігом пілотного проекту в Борисполі, де минулого тижня був проведений тренінг для правоохоронців щодо використання спеціалізованого криміналістичного обладнання.

У продовження співпраці місія передала Бориспільському відділу поліції комп’ютерне та криміналістичне обладнання, а також балістичні набори та принтери на загальну суму понад 35 тис. євро (1 млн грн.).

 
 

"Як етап процесу вдосконалення роботи підрозділів НПУ, було прийнято рішення підвищити ефективність кримінальних розслідувань за допомогою КМЄС", – зазначив Голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас.

"Я переконаний, що цей проект підвищить ефективність роботи фахівців кримінального блоку поліції та стане гарним прикладом для застосування по всій країні. Кінцевою метою проекту, звичайно, є зниження рівня злочинності та запровадження кращої безпеки для населення", - додав він.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) надала 100 відеореєстраторів та 30 комплектів планшетів з програмним забезпеченням групам реагування патрульної поліції Київської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.