Шотландія офіційно попросила у Британії дозволу провести ще один референдум

П'ятниця, 31 березня 2017, 15:37

Шотландія просить дозволу у Британії провести новий референдум, на якому шотландці могли б визначитися щодо майбутнього країни.

Про це йдеться у зверненні першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен.

"На початку цього тижня шотландський парламент проголосував за те, щоб дати шотландцям право зробити вибір щодо майбутнього країни. Таке рішення було прийнято через те, що британський уряд вирішив виключити Шотландію не лише з ЄС, але також з єдиного ринку. Все це проти бажання більшості людей, які живуть тут", - заявила вона.

Стерджен повідомила, що сьогодні вона листом сповістила уряд Британії про прагнення Шотландії мати право вибору - прийняти Brexit чи замість цього стати незалежною країною.

"Я думаю, всі ми можемо погодитися, що майбутнє нашої країни є нашим вибором", - заявила вона, додавши, що сподівається, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей змінить свою думку щодо цього питання.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявляла, що "зараз не час для другого референдуму" про незалежність Шотландії.

На початку березня перший міністр Шотландії Нікола Стерджен підтвердила, що буде просити дозволу провести другий референдум про незалежність Шотландії.

Нагадаємо, на початку цього тижня парламент Шотландії підтримав ініціативу уряду направити запит до Лондона щодо проведення другого референдуму про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.