США залишать санкції проти РФ до виконання Мінська і повернення Криму - Тіллерсон

П'ятниця, 31 березня 2017, 18:37

Сполучені Штати залишать в силі санкції проти Росії, поки Москва не виконає умови Мінських угод, а також поки не поверне окупований Кримський півострів.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, який бере участь у зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє сайт Держдепу.

"Ми будемо продовжувати закликати Росію до виконання мінських зобов'язань. Санкції США залишаться поки Москва не скасує дії, які спричинили наші санкції. Ми з тривогою відзначаємо ескалації насильства уздовж лінії зіткнення і неодноразові напади на цивільну інфраструктуру підтримуваних Росією сепаратистських сил, що створює підвищений ризик гуманітарної катастрофи", - сказав Тіллерсон.

Він закликав Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб зупинити насильство, припинити кампанію нападів та залякування спостерігачів ОБСЄ, і полегшити доступ для виконання їхньої роботи.

"Росія повинна зрозуміти, немає жодних підстав, щоб рухатися вперед по політичним аспектам Мінських угод поки не ми не побачимо незворотнього поліпшення ситуації в галузі безпеки", - сказав Тіллерсон.

Держсекретар США також підтвердив, що санкції, введені за анексію Криму, повинні залишатися в силі поки Росія не поверне півострів Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.