СБУ оголосила організатора обстрілу генконсульства Польщі в Луцьку

П'ятниця, 31 березня 2017, 20:51

Служба безпеки України заявляє, що обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку та синхронізована з ним у часі спроба перекриття траси "Львів – Рава-Руська" є частинами спрямованої підривної акції, організованої спеціальними службами Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві на сайті СБУ.

За даними СБУ, ці події були організовані російськими спецслужбами та лідером радикальної організації "Наждак" Миколою Дульським, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства.

"Дульський – відомий агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність з 2015 року. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.

Пізніше стало відомо, що СБУ кваліфікувала обстріл консульства в Луцьку як теракт.

Усі консульства Польщі призупинили роботу в Україні після нападу на консульство в Луцьку. Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що установи відновлять роботу, коли їм буде гарантовано безпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.