Пілота ВПС Британії звільнили через інцидент над Чорним морем

Субота, 4 березня 2017, 09:59

Військовий суд Британії звільнив пілота королівських ВПС Ендрю Таунсенда, поведінка якого спричинила небезпечний інцидент над Чорним морем у лютому 2014 року.

Про це повідомляє BBC.

Військовий пасажирський літак з 198 пасажирами на борту, що летів до Афганістану, протягом кількох секунд знизився відразу на понад 1300 метрів.

Пасажири в цей час думали, що загинуть – в салоні створився ефект невагомості, багато хто вдарився головами в стелю. Травми хребта отримав і другий пілот, якого на момент інциденту не було в кабіні. Загалом 48 осіб виявилися нездатними виконувати свої обов’язки після приземлення.

Різке зниження літака було спричинене тим, що 49-річний Таунсенд, який мав 30 років досвіду і 5,5 тисяч льотних годин, залишив без нагляду свою цифрову камеру, а вона впала на панель контролю літака, вимкнувши автопілот. Після цього Таунсенду вдалося вирівняти літак.

Суд визнав його винним у службовій недбалості і засудив до 4-місячного умовного ув’язнення. Також його засудили за надання неправдивих свідчень, оскільки він спочатку стверджував, що літак знизився через технічну несправність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.