Трамп вимагає розслідування щодо можливої "прослушки" телефону Обамою

Неділя, 5 березня 2017, 17:58

Президент США Дональд Трамп вимагає провести розсідування, чи справді екс-президент Барак Обама зловживав повноваженнями федеральних силових структур напередодні президентських виборів 2016 року, зокрема, чи здійснювалося прослуховування його телефону.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, повідомляє The New York Times.

У заяві прес-секретаря йдеться, що Трамп назвав інформацію про прослуховування "дуже тривожною" та зазначив, що Конгрес має розглянути ці дані в рамках розслідування втручання Росії у вибори.

"Президент Дональд Трамп просить, щоб відповідні комітети Конгресу, в рамках розслідування щодо активності Росії, також здійснили свої наглядові повноваження для визначення, чи було порушення слідчих повноважень виконавчою владою у 2016 році", - заявив Шон Спайсер.

Спайсер також заявив, що "ні Білий дім, ні президент не будуть коментувати далі, поки не буде здійснено відповідну оцінку".

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії.

"Як низько міг опуститися президент Обама, щоб прослуховувати мої телефонні розмови за час сакрального виборчого процесу. Це Уотергейтський скандал Ніксона. Поганий (або хворий) хлопець", - писав напередодні Трамп у своєму Twitter.

Після цього прес-секретар екс-президента США Барака Обами заявив, що інформація щодо прослуховування Трампа в ході президентської кампанії не відповідає дійсності.

"Ні президент Обама, ні хто-небудь з чиновників Білого дому ніколи не давали розпорядження проводить стеження за будь-ким з громадян США. Будь-яке припущення про зворотне є помилковим", - написав представник екс-президента США у своєму Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.