Міжнародний суд ООН починає слухання за позовом України проти РФ

Понеділок, 6 березня 2017, 07:39

Міжнародний суд ООН 6 березня розпочне публічні слухання за позовом України до Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міжнародного суду ООН.

"Міжнародний суд, основний судовий орган Організації Об'єднаних Націй, проведе публічні слухання по справі, що стосується клопотання щодо Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та щодо Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації), з понеділка, 6 березня, до четверга, 9 березня 2017 року, в Палаці миру в Гаазі", - йдеться у повідомленні.

Як випливає з порядку денного суду, 6 березня слухання розпочнуться із заслуховування української сторони. 7 березня слово буде надано представнику Росії.

Слухання відбуватимуться у відкритому режимі в Палаці миру в Гаазі. Українську делегацію на слуханнях очолить заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Рішення Суду зобов’язати Росію припинити дискримінацію українців та кримських татар, а також зупинити підтримку терористів на Донбасі поставить РФ перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку, або остаточно перетворитися на країну-парію, з якою ніхто не матиме справи", - написала Зеркаль напередодні слухань.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Згодом в МЗС РФ заявили, що позов України проти Росії в Міжнародний суд ООН переслідує політичні інтереси.

Зазначимо, що нещодавно міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українська сторона має намір доповнювати свій позов у Міжнародний суд ООН новими фактами порушення Росією прав людини.

Детальніше з повним переліком позовних вимог України можна ознайомитися у статті ЄвроПравди: "Позовні вимоги та претензії України до РФ в Суді ООН: повний переклад".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.