Олланд: моє головне завдання - завадити перемозі Ле Пен на виборах

Понеділок, 6 березня 2017, 08:43

Президент Франції Франсуа Олланд вважає своїм головним завданням не допустити перемоги лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на майбутніх виборах глави держави.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Le Monde.

"Якщо раптом кандидат від "Національного фронту" переможе, вона тут же запустить процедуру виходу з єврозони і з ЄС загалом. Це мета всіх популістів: залишити Європу, закритися від світу і мріяти про майбутнє в оточенні бар'єрів і кордонів. Моє головне завдання - зробити все, щоб Францію цей проект не переконав", - сказав Олланд.

Як відомо, Олланд не балотується на другий президентський термін. Неофіційно він підтримує незалежного кандидата Еммануеля Макрона, який був міністром економіки в уряді.

"Загроза існує. Популярність вкрай правих у Франції досягла найвищих значень за більш ніж 30 років. Але Франція не здасться. Франція усвідомлює, що голосування 23 квітня і 7 травня визначить не лише долю нашої країни, але і європейське майбутнє", - додав президент.

Нагадаємо, останні соціологічні опитування свідчать, що Еммануель Макрон має перемогти лідера ультраправих Марін Ле Пен у першому турі президентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.