Німеччина пропонує перевірити, як Туреччина використовує кошти ЄС

Понеділок, 6 березня 2017, 15:14

Уряд Німеччини вважає, що ЄС повинен перевірити, наскільки ефективно Туреччина використовує кошти, виділені з фондів Євросоюзу.

Про це заявив речник німецького уряду Штефан Зайберт, повідомляє Reuters.

"Звичайно, потрібно постійно задавати питання, чи всі кошти, які ЄС виділяє згідно зі своїми зобов’язаннями, витрачаються на ті цілі, на які вони призначенні", – відповів він на питання, чи збільшення напруженості між Туреччиною і Європою повинно спонукати ЄС до перевірки цільового використання коштів.  

Агенція нагадує, що коментарі Зайберта з'явився після того, як канцлер Австрії Крістіан Керн в неділю закликав ЄС перервати переговори про вступ з Туреччиною і скасувати або зменшити 4,5 млрд євро фінансування для Туреччини для підготовки її до вступу до ЄС.

Зайберт також повідомив журналістам, Німеччина, як і раніше прихильна до хороших відносин з Туреччиною через їх спільні інтереси, проте, за його словами, Німеччина продовжує чинити тиск на Туреччину для справедливого поводження з журналістом видання Die Welt Денізом Юджелем і наполягає на його швидкому звільненні.

Раніше глава канцелярії Ангели Меркель Петер Альтмаєр назвав абсолютно неприйнятним порівняння політики Німеччини з "нацистськими методами", зроблене турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Після відмови трьох німецьких міст проводити агітаційні заходи турецьких міністрів Ердоган порівняв політику Німеччини щодо Анкари з політикою націонал-соціалістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.