У сирійському місті Ракка бойовики ІДІЛ переодягаються в цивільних

Понеділок, 6 березня 2017, 17:24

У сирійському місті Ракка бойовики угруповання "Ісламська держава" ввели новий дрес-код для чоловіків для того, щоб військовим Демократичних сил Сирії, які за підтримки коаліції на чолі з США здійснюють наступ на Ракку, було важче розрізняти цивільних та бойовиків.

Про це повідомляє AFP.

"Протягом більш ніж двох тижнів афганський стиль одягу був встановлений в ІДІЛ", - сказав Абу-Мухаммед, активіст однієї із груп.

"Всім, хто не відповідає цьому правилу, загрожує в'язниця та штраф", - сказав він.

Повідомляється, що нове правило було введено після того, як курдські військові, що входять до Демократичних сил Сирії, почали наступ в сторону Ракки.

За його словами, таке "правило - це спроба ускладнити літакам та курдським силам розрізняти цивільних осіб та членів ІДІЛ".

Нагадаємо, Демократичні сили Сирії, які мають підтримку коаліції на чолі з США, перекрили дорогу між містом Ракка, що контролюється ІДІЛ, та сирійською провінцією Дейр Ез-Зор.

Раніше повідомлялося, що курдські війська, яких підтримують США, розпочали на півночі Сирії новий наступ з метою відбити міста та села навколо міста Ракка, яке контролюється ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.