Зеркаль про позов проти РФ: у нас є всі підстави очікувати позитивного рішення суду

Понеділок, 6 березня 2017, 17:37

Українська сторона очікує винесення Міжнародним судом ООН рішення, яке б задовольнило позовні вимоги країни про введення тимчасових заходів у рамках справи України проти Росії для притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, яка очолює українську делегацію на слуханнях в Міжнародному суді ООН, після засідання суду в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що у нас є всі підстави очікувати на ухвалення судом позитивного рішення, тому що ми не просимо нічого зайвого, що виходило б за межі компетенції цього суду.

І ми не просимо нічого, що виходило б за межі виконання країною-членом цих конвенцій своїх зобов'язань згідно з конвенцією", - сказала заступниця міністра.

Зеркаль також висловила впевненість, що позовні вимоги України будуть задоволені судом.

"Для України це буде перше юридичне закріплення відповідних зобов'язань Російської Федерації дотримуватися як конвенцій, так і рішень суду. Крім того, це фактично виведе Росію в інший клуб країн, які не виконують ні міжнародне право, ні рішення суду. А це вже інша площина відносин", - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні, 6 березня, Міжнародний суд ООН розпочав публічні слухання за позовом України до Росії. Сьогодні слухання розпочалися із заслуховування української сторони. 7 березня слово буде надано представнику Росії.

Слухання відбуваються у відкритому режимі в Палаці миру в Гаазі. Українську делегацію на слуханнях очолює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Раніше повідомлялося, що офіційний представник України на слуханнях у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль просить суд застосувати тимчасові заходи проти Росії, до вирішення справи по суті.

Читайте на сайті ЄвроПравди повний переклад промови представника України в Міжнародному суді ООН в Гаазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.