Італійська "Ліга Півночі" домовилася про співпрацю з "Єдиною Росією"

Понеділок, 6 березня 2017, 18:31

Італійська право-популістська партія "Ліга півночі" та керівна російська партія "Єдина Росія" підписали 6 березня угоду про взаємодію для сприяння економічному та культурному співробітництву.

Про це повідомляє російський сайт Sputnik.

"Угода про співробітництво між італійської партією "Ліга Півночі" та "Єдиною Росією" буде сприяти економічному та культурному співробітництву та зміцнення діалогу з питань безпеки та міграції", - цитує Sputnik слова заступника секретаря генради "Єдиної Росії" Сергія Желєзняка.

Повідомляється, що угода була підписана федеральним секретарем Маттео Сальвіні, який приїхав до Москви з одноденним візитом, та Желєзняком.

"Єдина Росія" готова підписати договір про співпрацю з італійської сторони.

Крім того, за словами Железняка, "Єдина Росія" готова підписати договір про співпрацю ще з однією італійською партією.

"Ми готові підписати угоди з усіма італійськими партіями. Ми знайомі з партією "П'яти зірок" та ведемо активний діалог з її представниками, але підписання угоди про співпрацю між нами буде можливо тільки після того, як ця партія буде готова до цього, а ми готові", - сказав він.

Нагадаємо, італійська право-популістська сепаратистська націоналістично-консервативна партія Ліга Півночі виступає за надання провінціям П'ємонт, Венето та Ломбардія незалежності, тобто створення нової держави із столицею в Мілані.

У нинішньому скликанні нижньої палати парламенту вона має 19 місць з 630.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.