Іран здійснив запуск двох балістичних ракет – ЗМІ

Понеділок, 6 березня 2017, 20:07

Військові Ірану цими вихідними здійснили випробувальні пуски двох балістичних ракет і направили швидкісні катери в бік кораблів ВМС США в Ормузькій протоці.

Про це з посиланням на дані американських чиновників повідомляє Fox News.

За словами чиновників, один з випробувальних запусків був  вдалим, балістична ракета знищила баржу приблизно в 155 км від узбережжя країни. Також офіційні особи США наголосили, що запуски балістичних ракет "Фатех-110" стали першим випробуванням ракет за два роки.

Також видання повідомляє про інцидент зі сторожив ми катерами іранського корпусу вартових ісламської революції, які наблизилися до американських кораблів на відстань до 600 ярдів (приблизно 540 метрів – ред.).

За словами одного чиновника, Іран запустив дві балістичні ракети малої дальності з бази в Бендер-е-Джаск, в південно-східному Ірані.

Перша ракета була випущена в суботу, але не потрапила в ціль, хоча і приземлилася "в районі цілі," на день пізніше, Іран зробив ще одну спробу і вона виявилася вдалою.

Нагадаємо, на початку лютого Іран підтвердив проведення випробувань балістичної ракети, але заперечив, що це є порушенням ядерної угоди, укладеної 2015 року.

Раніше в США заявили, що Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності, яка вибухнула, пролетівши трохи більше тисячі кілометрів.

Резолюція Ради Безпеки ООН, яка закріпила ядерну угоду країн Заходу з Тегераном, на вісім років забороняла випробування балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: