В РФ нервують через розгортання США системи ПРО в Південній Кореї

Вівторок, 7 березня 2017, 11:04

Розміщення комплексу ПРО США в Південній Кореї може загрожувати безпеці РФ.

 Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає ТАСС.

"Вашингтон, по суті, створює в Північно-Східній Азії поблизу російського кордону новий регіональний сегмент глобальної ПРО США. Це може загрожувати безпеці нашої країни", - сказав він.

На думку Слуцького, "дії США щодо розгортання протиракетних комплексів THAAD в Південній Кореї не можуть не турбувати".

"Вашингтон заявляє, що ці системи призначені виключно для стримування ракетної загрози Пхеньяну, керівництво якого дійсно робить непередбачувані і небезпечні кроки з проведення нових випробувань і запусків. Однак розміщення ПРО США в регіоні явно виходить за рамки завдання стримування "північнокорейської загрози", - додав він.

На думку голови комітету, цей крок веде до підриву стратегічного балансу".

"Росія, так само як і Південна Корея, не сприймає самопроголошений ядерний статус КНДР. І саме тому підтримала всі резолюції Радбезу ООН щодо Північної Кореї. Однак єдиним варіантом вирішення ядерної проблеми Корейського півострова є продовження політико-дипломатичних зусиль з метою повернути Північну Корею за стіл шестисторонніх переговорів", - підкреслив Слуцький.

Як повідомлялося, американські військові почали розгортання системи протиракетної оборони в Південній Кореї після серії ракетних випробувань Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.