Журналісти з РФ пропонували мігрантам гроші за організацію заворушень у Стокгольмі – ЗМІ

Вівторок, 7 березня 2017, 11:50

Члени знімальної групи одного з російських телеканалів пропонували гроші молодим мешканцях проблемного передмістя Стокгольма Рінкебю за організацію заворушень.

Про це повідомляє радіостанція Radio24syv з посиланням на двох осіб, які спілкувалися з російськими журналістами.

Як розповів один з молодих чоловіків, який назвався Мухаммедом, двоє чоловіків, які представилися як російські журналісти, пропонували їм 400 крон (42 євро) за "екшн" перед камерами. За його словами, між собою вони говорили мовою, яку він сприйняв за російську.

"Поки ми розмовляли, до нас підійшла поліція. Російські журналісти заявили поліцейським, що це ми пропонували їм влаштувати безлад на камеру, якщо вони нам заплатять", - розповів Мухаммед.

Молодий чоловік сказав, що не знав, який канал представляють журналісти.

Як пише видання Aftonbladet, заворушення у передмісті Стокгольма висвітлювали окремі російські медіа, серед яких і канал НТВ.

Автори сюжету НТВ взяли коментар у глави парламентської групи антимігрантської партії "Шведські демократи" Маттіаса Карлссона, який заявив, що "міграція зайшла надто далеко". Скандальний поліцейський Петер Спрінгаре, відомий расистськими заявами, і ультраправа організація "Солдати Одіна" зображені в сюжеті як герої. Крім того, автори сюжету зазначили, що багато шведів сприймають президента США Дональда Трампа як героя.

Поліція Стокгольма заявила, що знає про інцидент з російськими журналістами.

"Однак ми не можемо підтвердити, що насправді трапилося", - сказав прес-секретар поліції Стокгольма Матс Ерікссон.

Нагадаємо, заворушення в передмісті Стокгольма Рінкебю, що вважається традиційним центром скупчення мігрантів у шведській столиці, спалахнули увечері 21 лютого. Невідомі пограбували кілька магазинів, спалили залишені на стоянці автомобілі і закидали камінням поліцейських. У відповідь співробітники правоохоронних органів кілька разів вистрілили в повітря. Постраждалих в ході заворушень не було.

Перед цим, 18 лютого, президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.