В ООН засудили наміри Угорщини утримувати мігрантів у таборах на кордоні

Вівторок, 7 березня 2017, 14:26

Управління верховного комісара ООН у справах біженців критикує Угорщину за наміри збудувати табори на південному кордоні країни, в яких будуть утримуватися мігранти.

Про це пише Reuters.

За словами прес-секретаря УВКБ ООН Сесіль Пуйї, в управлінні засуджують наміри угорської влади продовжити утримування  осіб, що шукають притулку, включаючи дітей, в контейнерах, оточених колючим дротом.

Як відомо, влада Угорщини вирішила затримувати нелегальних мігрантів всередині країни і повертати їх до кордону з Сербією, для утримування у спеціальних таборах допоки не будуть розглянуті їх прохання про надання притулку.

"На практиці це означає, що прохачі притулку, включаючи дітей, будуть утримуватися на кордоні в контейнерах для морських перевезень, оточених високим колючим дротом протягом тривалого періоду часу," – відзначила Пуйї.

 "Цей новий закон порушує міжнародні зобов'язання і закони ЄС, а також буде мати жахливі фізичні та психологічні наслідки для жінок, дітей і чоловіків, які вже сильно постраждали", – додала представниця УВКБ ООН.

Раніше повідомлялося, що угорський парламент схвалив у вівторок заходи щодо посилення прикордонного контролю і утримання мігрантів в таборах вздовж кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.