Троє високопоставлених представників ЄС відвідають Донбас 7-10 березня

Вівторок, 7 березня 2017, 19:30

Троє високопоставлених представників Євросоюзу 7-10 березня відвідають Україну з візитом, зокрема східну Україну та Київ.

Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

За даними прес-служби, представники ЄС, зокрема, проведуть зустрічі з низкою українських посадовців та представниками інших міжнародних донорських організацій.

"Йдеться про Люка Делевіня, голову департаменту Служби зовнішньої дії ЄС з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії та ОБСЄ, Жан Луї де Брувера, керівника департаменту Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги і захисту цивільного населення (ECHO) і Петера Ваґнера, керівника групи підтримки України", - йдеться у повідомленні.

Мета такого візиту – оцінити допомогу, яку ЄС надає Україні, обговорити способи, як підвищити її ефективність та зробити більш систематизованою, а також знайти методи задля поліпшення координації дій і з іншими донорами.

Повідомляється, що усі троє високопосадовців ЄС спочатку відвідають східну Україну. Там вони побувають у місцях впровадження фінансованих Євросоюзом проектів.

Очікується, що в Києві (10 березня) Делевінь, Брувер та Ваґнер проведуть зустрічі на вищому політичному рівні з представниками українських інституцій (зокрема, йдеться про представників Міністерства закордонних справ, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства торгівлі та економічного розвитку, Верховної Ради), а також міжнародної спільноти (USAID, іноземних посольств, агенцій ООН тощо).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.