Нові звинувачення проти Фійона: не задекларував кредит в 50 тисяч євро

Середа, 8 березня 2017, 09:34

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон стикається з новими звинуваченнями, цього разу в тому, що він не задекларував безвідсотковий кредит у сумі 50 тисяч євро.

Цю інформацію оприлюднило сатиричне видання Le Canard Enchaine, яке раніше повідомило про те, що дружина Фійона незаконно отримувала зарплатню із держбюджету.

За даними видання, в 2013 році Фійон отримав безвідсотковий кредит від бізнесмена і власника журналу "La Revue" Марка Ладре Лашарьє. Прізвище цього бізнесмена вже спливало у справі дружини Фійона, яка працювала у цьому виданні.

Згідно з податковим кодексом Франції, будь-який кредит у сумі більше 760 євро повинен декларуватися позичальником.

В той же час адвокат Фійона стверджує, що кредит не треба було декларувати і він був погашений в повному обсязі.

Лашарьє був нагороджений найвищою державною нагородою Франції в 2011 році, коли Фійон займав пост прем'єр-міністра.

Бізнесмен був допитаний фінансовою поліцією у зв'язку із звинуваченнями, що він заплатив дружині Фійона близько 100 тисяч євро за кілька рецензій, коли вона працювала в його літературному журналі.

Нагадаємо, 7 березня на засіданні політради французької партії "Республіканці" було підтверджено рішення про висунення Франсуа Фійона кандидатом на пост президента Франції від цієї партії.

Нагадаємо, Фійон у понеділок в черговий раз заявив, що не буде зніматися з виборів на тлі корупційного скандалу навколо нього.

31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

1 березня стало відомо, що Фійона викликають на допит у справі про найм дружини і дітей. Того ж дня він зробив заяву, що продовжуватиме кампанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.