Берлін і Анкара мають відновлювати дружні відносини - Габріель

Середа, 8 березня 2017, 11:46

Німеччині і Туреччині необхідно "крок за кроком" відновлювати дружні відносини.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель після зустрічі у Берліні зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Габріеля, розмова була "складною", проте обидві сторони погодились з тим, що як Німеччина, так і Туреччина не зацікавлені у подальшому поглибленні кризи у двосторонніх зв'язках.

Міністр відзначив, що Берлін та Анкара повинні пам'ятати про успішність співпраці двох країн, попри складні відносини, які спостерігаються між ними сьогодні.

На тлі майбутнього референдуму у Туреччині щодо розширення повноважень президента та спроб турецьких політиків проводити агітацію серед турецької діаспори у ФРН для підтримки цих змін, Габріель наголосив, що "внутрішні турецькі відмінності не повинні бути імпортовані до Німеччини".

При цьому порівняння дій ФРН з політикою нацистів, до якого раніше вдався президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Габріель назвав таким, що перетнуло "червону лінію".

Також глава МЗС ФРН повідомив, що турецька влада погодилась надати представникам німецького консульства доступ до кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юджеля в Туреччині, який був заарештований 27 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.