Третій день міжнародного суду ООН: Україні мало часу для спростування брехні РФ

Середа, 8 березня 2017, 16:07

Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ України, шкодує, що під час третього дня слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти РФ" було недостатньо часу для розвінчування брехні, виголошеної представниками РФ.

Про це глава української делегації сказала, коментуючи підсумки третього дня процесу, повідомляє УНІАН.

"Ми дуже ретельно готувалися до цього дня. Я думаю, що ми дуже гідно представили свої аргументи. На жаль, у нас не було часу, щоб ми могли висвітити всю цю брехню, яку ми почули вчора, але, я думаю, що у нас ще буде нагода це зробити під час слухань справи по суті", – повідомила Зеркаль.

Вона підкреслила, що вчора під час виступів представників Росії "було важко втримати обличчя з тим, щоб не висловити обурення з приводу почутого".

"Але для нас це було не новим. Все це ми чули протягом переговорів. Насправді, ми були готові до того, що почуємо, і на 95% ми передбачили, які саме факти будуть нам закидати. Чим більше буде брехні, і чим більше ми зможемо показати світу справжнє обличчя РФ - тим краще", – висловила глава української делегації.

Зеркаль також зазначила, що українська сторона готуватиметься до слухань справи по суті, вже "знаючи про те, що росіяни … фальсифікують всі факти і всі події, які відбуваються, як на сході України, так і в Криму".

"Але сьогодні мені дуже сподобалася реакція росіян - вони були засмучені. Я думаю, що завтра ми ще почуємо про себе ще багато чого, але це буде в їхньому стилі", – додала Зеркаль.

Заступник міністра також підтвердила, що українська сторона передала суду листування дипломатичними нотами з РФ.

Нагадаємо, російські дипломати 7 березня під час слухань у Міжнародному суду ООН у справі "Україна проти Росії" в якості доказів посилалися на поширювані Кремлем фейкові новини.

Детальніше читайте у статті – "Фейки за звичкою: Росія надала Суду ООН фальсифіковані докази про "українських карателів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.