В Раді Європи критикують Угорщину за наміри утримувати мігрантів у таборах

Середа, 8 березня 2017, 16:33

Комісар з прав людини Ради Європи Нільс Мужнієкс стурбований новим законом, ухваленими парламентом Угорщини, який передбачає автоматичне затримання шукачів притулку та утримування їх у спеціальних таборах на кордоні країни.

Про це йдеться у заяві комісара з приводу останніх змін в угорському законодавстві.

"Схвалення парламентом законопроекту (про утримання біженців у таборах на кордоні – ред.) … може порушувати 'вропейське право у галузі захисту прав людини", – йдеться у повідомленні.

У своїй заяві Мужнієкс нагадує, що ухвалений угорським парламентом закон дозволяє "автоматичне затримання всіх шукачів притулку, включаючи сім'ї з дітьми і неповнолітніх з 14-річного віку, та утримування їх у транспортних контейнерах, оточених високою з колючим дротом огорожею на кордоні протягом тривалого періоду часу".

"… Автоматичне позбавлення всіх осіб, які шукають притулку, свободи пересування, буде явним порушенням зобов'язань Угорщини у відповідності з європейською Конвенцією з прав людини", – наголосив комісар.

Раніше Управління верховного комісара ООН у справах біженців розкритикувало Угорщину за наміри збудувати табори на південному кордоні країни, в яких будуть утримуватися мігранти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.