Глава МЗС Франції знову закликав РФ вплинути на сепаратистів на Донбасі

Четвер, 9 березня 2017, 12:42

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав Російську Федерацію використати її вплив на бойовиків для досягнення політичного урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Парижі, повідомляє УНІАН.

Глава МЗС Франції наголосив, що треба ще докласти багато зусиль для того, щоби розвести сили і техніку від лінії розмежування.

"Нам треба просуватися далі і не втрачати спільну мету стосовно повного виконання Мінських угод. Потрібно, щоби всі підписанти виконали свої зобов'язання, але при цьому ми бачимо, що Росія має вплив на сепаратистів на Донбасі, і я знову закликаю Росію до того, щоби вона використала свій вплив на сепаратистів, щоби знайти вихід з ситуації, і щоби ми могли знайти політичне рішення цього конфлікту", - заявив Еро.

У цьому зв'язку він сказав, що це дуже складне і чутливе питання для громадян України, але "ми вважаємо, що це єдиний вихід".

Еро зазначив, що Франція буде і надалі підтримувати Україну для того, щоби відновити мир на всій території країни, а також щоби відновити суверенітет і територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.