Молдова тимчасово обмежила поїздки своїх чиновників в Росію

Четвер, 9 березня 2017, 16:41

Представники молдовської влади направили ноту керівництву Російської Федерації, у якій повідомляють про низку порушень, вчинених російською стороною щодо молдовських високопоставлених чиновників.

Про це повідомляє портал Noi.md.

У ноті зазначається, що молдовських чиновників грубо затримують на в'їзд в Російську Федерацію, допитують, обшукують, вони зазнають принизливого поводження з боку представників російських спецслужб.

"Таке ставлення є одночасно неадекватним і невиправданим", сказано в ноті.

Тільки за останні кілька місяців 25 молдовських чиновників були зупинені і піддані образливому поводженю на в'їзді в Російську Федерацію.

Нота про порушення була передана російській стороні сьогодні на зустрічі голови парламенту Молдови Андріана Канду і прем'єр-міністра Павла Філіпа з послом Російської Федерації Фарітом Мухаметшиним.

Канду і Філіп оголосили, що до припинення порушень молдовським офіційним особам будуть заборонені поїздки в Російську Федерацію.

"В результаті було прийнято рішення передати російському керівництву офіційну ноту, в якій потрібно вжити негайних заходів для припинення зловживань. Посол Росії був проінформований, що до вирішення цієї проблеми молдовських чиновників попросять утриматися від поїздок у Російську Федерацію", - повідомили в уряді Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.