У парламенті Косова вимагають призупинити діалог із Сербією

Четвер, 9 березня 2017, 18:55

Парламент Косова прийняв резолюцію, в якій вимагає призупинити діалог із Сербією до звільнення косовського екс-прем’єра Рамуша Харадіная.

Про це повідомляє портал B-92.

За резолюцію проголосували 78 депутатів, проти – лише один. Резолюцію підтримали партія Харадіная Альянс за майбутнє Косова та інші парламентські групи, окрім сербського блоку, який бойкотує роботу парламенту.

Окрім замороження діалогу, резолюція вимагає від Інтерполу скасувати всі ордери на арешт, випущені "державою-агресором Сербією" щодо політиків Косова.

Як відомо, 4 січня французька поліція затримала Рамуша Харадіная після того, як він прилетів в країну на підставі ордера на міжнародний розшук від Сербії, яка хоче судити його за воєнні злочини.

Проте, французький апеляційний суд випустив Харадіная, і наказав йому залишатися у Франції до розгляду сербського запиту про екстрадицію.

Нагадаємо, у 2004 році Сербія видала міжнародний ордер на арешт Харадіная. Колишнього лідера повстанців під час війни 1998-1999 рр. у Косові, який був прем'єр-міністром у 2004 і 2005 роках,хочуть засудити за воєнні злочини, попри те, що він був двічі виправданий трибуналом ООН у Гаазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.