Білий дім оприлюднив доходи 180 чиновників: статки дочки та зятя Трампа - $740 млн

Субота, 1 квітня 2017, 15:40

Дочка президента США Іванка Трамп та її чоловік Джаред Кушнер, які отримали роботу в адміністрації президента США, продовжують володіти активами, загальна вартість яких оцінюється в $740 мільйонів.

Про це повідомляє видання The New York Times, з посиланням на оприлюднену інформацію Білого дому про доходи чиновників в адміністрації президента США.

Іванка Трамп, зокрема, зберігає свою частку у володінні Trump International Hotel у Вашингтоні, готелі, який знаходиться зовсім поруч з Білим домом.

Це викликає питання і побоювання від експертів з етики, оскільки офіційні іноземні делегації будуть віддавати перевагу зупинитися саме в Trump International Hotel для того, щоб вислужитися перед президентською адміністрацією.

Повідомляється, що частка дочки Трампа в Trump International Hotel оцінюється від 5 до 25 млн доларів.

Такий актив приніс їй з січня 2016 року по березень 2017 року дохід приблизно від 1 до 5 млн доларів.

Видання The New York Times зазначає, що незрозуміло, як Іванка Трамп надалі буде отримувати прибуток від готелю.

В оприлюднених документах Білого дому також розкрито інформацію про доходи інших чиновників в адміністрації президента, загалом 180 високопоставлених чиновників. У них вказані доходи й вартість активів, якими володіли співробітники на момент приходу на держслужбу.

За даними Bloomberg, доходи чиновників оцінюються в приблизно в 12 мільярдів доларів. Таким чином адміністрація Трампа є найбагатшою в історії США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.