Словенія призупинила посилені перевірки на зовнішньому кордоні ЄС

Понеділок, 10 квітня 2017, 10:28

Словенія призупинила дію нових правил перетину зовнішніх кордонів ЄС, які набули чинності у п’ятницю і застосовуються і до громадян держав-членів.

Про це повідомляє Euobserver.

До такого кроку словенська влада була змушена вдатися ще у п’ятницю ввечері – того ж дня, коли правила набули чинності, через величезні затори на кордоні з Хорватією.

Як повідомляє News24, прем’єр Словенії Міро Церар вважає нові правила "неприйнятними" і такими, що потребують доопрацювання.

"Виконання директиви ЄС на кордоні з Хорватією спричинило абсолютно неприйнятні умови в останні кілька днів", - заявив Церар.

Він провів розмову прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем, і обидва прем’єри погодилися підготувати пропозиції до Єврокомісії, щоб виправити відповідний регламент якомога скоріше.

Від п’ятниці ЄС застосовує посилені перевірки на зовнішніх кордонах, які стосуються і громадян держав-членів, що в’їжджають або виїжджають з Шенгенської зони. Словенія ділить з Хорватією, що не входить до Шенгену, кордон у 670 км.

Повідомляється, що затори на кордонах у зв’язку з новими правилами зіпсували вихідні мандрівникам в Австрії, Німеччини та Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.