Глава МЗС Німеччини закликав США утриматись від ескалації в Сирії

Понеділок, 10 квітня 2017, 10:39

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель застеріг Сполучені Штати Америки від подальшої ескалації конфлікту в Сирії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Не можна робити ставку лише на воєнні дії, це призведе до ескалації конфлікту, до загибелі людей", - заявив глава Габріель.

Діючи у Сирії лише силою, Захід фактично "змушує Росію до солідарності з Асадом", вважає він. Натомість важливо, за його словами, шляхом політичних переговорів домогтися припинення "непорушної вірності Асаду" з боку Москви.

Міністр наголосив, що без Росії, Ірану, Саудівської Аравії й США ситуацію в Сирії не змінити, додавши, що європейські політики "працюють над цим".

Глава МЗС Німеччини також повідомив, що його російський колега Сергій Лавров у телефонній розмові заявив про намір не перешкоджати проведенню розслідування в Ідлібі, де була здійснена хімічна атака, яка призвела до десятків жертв.

Нагадаємо, у відповідь на газову атаку в провінції Ідліб США завдали ракетного удару по сирійській військовій базі. Ця атака була різко засуджена союзниками Дамаска - Росією та Іраном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.