Україні необхідна програма реформ для отримання коштів за "планом Маршалла" - Кубілюс

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:12

Україна має представити програму реформ, яка буде умовою отримання фінансову допомогу від західних партнерів за так званим "планом Маршалла".

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, який є одним з авторів документу.

"Ми чітко говоримо, що "план Маршалла" повинен містити умови. З боку України має бути чітка програма реформ, які будуть умовою отримання цих грошей", - сказав Кубілюс.

За його словами, конкретні сфери розподілення коштів поки не обговорюються, але в будь-якому разі це – інвестиції в реальну економіку.

"Вони можуть надходити і через приватизацію, і через держгарантії, і через вливання в капітал. Подивіться на приклад повоєнної Європи: там не було такого, що, мовляв, ось мішок грошей для Італії, а ось мішок для Німеччини. Було створене спеціальне агентство для управління цими грошима", - сказав він.

Нагадаємо, конгрес Європейської народної партії ухвалив резолюцію із закликом до країн-членів ЄС розробити довгостроковий план підтримки України або так званий план Маршалла

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.