Чехія планує купити для армії 10 вертольотів на $480 млн

Понеділок, 10 квітня 2017, 12:23

Міністерство оборони Чехії планує виділити до 12 мільярдів крон ($480 млн.) для купівлі близько десяти нових вертольотів для збройних сил країни.

Про це повідомляє Defense News.

Міноборони спочатку планувало витратити 6 мільярдів крон на закупівлю, але в даний час розглядає пропозицію подвоїти вартість угоди.

"Тривають дослідження ринку і вони вступають в завершальну фазу. Поки що жодного рішення керівництвом Міністерства оборони і Генерального штабу не було прийнято", - сказав прес-секретар Міноборони Петро Медек.

Провідними претендентами на поставку вертольотів є дві американські і дві європейські компанії: UH-60 Black Hawk (Sikorsky), H145M (Airbus Helicopters), UH-1Y (Bell’s) та AW139 (Leonardo).

Згідно з планом закупівля дозволить чеським військовим замінити парк застарілих радянських транспортних вертольотів Мі. Плановане придбання стало можливим завдяки збільшенню військових витрат Чехії.

У 2017 році видатки на оборону країни, як очікується, складуть більше 52.53 млрд. крон, що означає збільшення на 10% у порівнянні з роком раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.