Радник Трампа з нацбезпеки закликає РФ переглянути свою підтримку Асада

Понеділок, 10 квітня 2017, 13:11

Радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа, Герберт Макмастер закликає Росію переглянути свою підтримку президента Сирії Башара Асада.

Про це Макмастер заявив у своєму інтерв'ю для Fox News.

За словами Макмастера, Росія має вирішити, чи бажає вона продовжити підтримку "кривавого режиму".

"Дуже важко зрозуміти, як може постати політичне рішення від продовження режиму Асада", - сказав він.

"Зараз ми не говоримо, що ми ті, хто збирається впливати на такі зміни. Але ми кажемо, що інші країни повинні поставити собі кілька важких питань. Росія повинна запитати себе, що ми тут робимо? Чому ми підтримуємо цей кривавий режим, який здійснює масові вбивства власного населення, використовуючи найбільш огидну зброю?" - сказав Макмастер.

За словами радника з нацбезпеки, частиною проблем в Сирії є "спонсорство Росією цього кривавого режиму".

"Якщо б ми захотіли раціонально звернутися до Росії, то це відмінна можливість для російського керівництва переглянути те, що вони роблять. Чому вони підтримують режим, який здійснює масові вбивства проти власного народу. І так, Росія може бути частиною рішення. Зараз, я думаю, що всі у світі сприймають Росію як частину проблеми", - заявив він.

Він також повідомив, що цього тижня державний секретар Рекс Тіллерсон має полетіти в Москву, де буде обговорюватися питання Сирії.

Нагадаємо, Британія та США цього тижня збираються прямо звинуватити Росію в співучасті у військових злочинах в Сирії і зажадати від Володимира Путіна відмовитися від підтримки режиму Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.