Трамп готовий до військових дій в Сирії, але прагне "політичного рішення" - радник

Понеділок, 10 квітня 2017, 13:35

Радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Герберт Макмастер залишає відкритою можливість того, що Трамп готовий до подальших військових дій в Сирії, але, за його словами, Трамп прагне "політичного рішення" сирійської кризи.

Про це Макмастер заявив у своєму інтерв'ю для Fox News.

"Ми повинні зробити все від нас залежне", - сказав Макмастер. "Нам потрібне певного виду політичне рішення для цієї дуже складної проблеми", - додав він.

Макмастер також дав зрозуміти, що Трамп хоче відповіді на дії Асада від всього світу, включаючи відповідь від союзників Асада - Росії та Ірану.

Він також заявив у своєму інтерв'ю, що адміністрація буде намагатися одночасно змінити Асада та знищити ІДІЛ.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross минулого тижня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

"Це перший раз, коли США діяли на звірства режиму Асада", - прокоментував Макмастер. "Президент прийме рішення, яке на його думку буде краще для американського народу", - додав він.

Раніше повідомлялося, що радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа Герберт Макмастер закликає Росію переглянути свою підтримку президента Сирії Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.