Посли G7 підтримали реформу охорони здоров'я, запропоновану Супрун

Понеділок, 10 квітня 2017, 13:47

Посли країн "Великої сімки" в Україні підтримали план реформи сфери охорони здоров'я, запропонований в.о. міністра Уляною Супрун, і закликали Раду ухвалити його.

Відповідна заява розміщена на сайті посольства Італії в Україні.

"Ми, посли країн G7, нещодавно зустрілися з виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я, щоб підкреслити підтримку плану реформ сфери охорони здоров'я. Ми вважаємо, що ухвалення цього плану, який визначає державні гарантії для фінансування страхових медичних послуг і лікарських засобів за рахунок Національної служби охорони здоров'я України, є ознакою того, що Україна готова і прагне рухатися до життєво важливих реформам у сфері охорони здоров'я та боротьби з корупцією", - йдеться у заяві.

У заяві зазначається, що законодавство, пов'язане з реформою охорони здоров'я, є важливим кроком на шляху зміни взаємодії українських громадян з державною медичною системою для забезпечення того, щоб вони отримували необхідні послуги і заслуговували раціонального і законного підходу.

"Нинішнє керівництво вже досягла багато чого у галузі охорони здоров'я, оскільки підзвітність та громадський нагляд призвели до підвищення прозорості, хоча ще належить виконати велику роботу. Тому ми підкреслюємо нашу надію на те, що доктор Супрун та її команда в Міністерстві охорони здоров'я отримають можливість продовжити свою роботу з реформування охорони здоров'я в Україні, в тому числі шляхом прийняття вищезазначеного законодавства", - йдеться в заяві.

На початку квітня уряд затвердив пакет законопроектів щодо впровадження реформи фінансування медичної галузі та направив до Верховної ради на розгляд і голосування.

Супрун раніше заявляла, що прийняття законопроектів планується на поточній парламентській сесії у травні разом з поправками до діючого державного бюджету.

Пакет, переданий на розгляд Ради, містить чотири законопроекти, які дозволять створити новий механізм фінансування медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджету через систему державного солідарного медичного страхування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.