Ле Пен заперечила відповідальність Франції за масові арешти євреїв під час війни

Понеділок, 10 квітня 2017, 15:29

Лідер ультраправої партії "Національний фронт" та кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен заперечила відповідальність французької держави за масові арешти євреїв в Парижі під час Другої світової війни.

Про це Ле Пен заявила в інтерв'ю французьким ЗМІ в неділю, 9 квітня, говорячи про облаву французької поліції, здійснену за наказом нацистського режиму від 6 липня 1942 року щодо 13 000 євреїв в Парижі, передає Reuters.

Повідомляється, що Ле Пен викликала протест своїми коментарями щодо одного із найпохмуріших епізодів французької історії, коли країна була окупована фашистами під час війни.

"Я думаю, що Франція не несе відповідальності за Вель-д'Ів (найбільша серія масових арештів євреїв, вчинених у Франції під час Другої світової війни - Ред.)", - заявила Ле Пен.

"Я думаю, що в цілому, якщо є відповідальні люди, то це ті, хто були при владі в той час. Це не Франція", - сказала вона в коментарях, які були засуджені іншими кандидатами в президенти, а також представниками єврейської групи та Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

Як відомо, з 14 по 15 липня 1942 року в Парижі та його передмістях було заарештовано понад 13 000 осіб, більше третини з яких становили діти. Більшість з них було вбито, менше сотні людей вижили.

Нагадаємо, минулого року Європарламент знову позбавив імунітету колишнього лідера і засновника французької ультраправої партії "Національний фронт" Жан-Марі Ле Пена, батька Марін Ле Пен, в рамках розслідування справи про антисемітські висловлювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.